Pizza Vespa Debrecen, ingyenes pizza házhozszállítás Debrecen egész területén! pizza debrecen

Rendelés felvétel

Hétfő: 10:30-23:30

Kedd: 10:30-23:30

Szerda: 10:30-23:30

Csütörtök: 10:30-23:30

Péntek: 10:30-03:30

Szombat: 10:30-03:30

Vasárnap: 10:30-23:30

 

  • Kérésedre pizzádat felár nélkül Vital+ reform tésztával, vagy vastag pizza tésztával is elkészítjük.
  • Vital+ programunk segítségével pizzádat rostokban gazdag teljes kiőrlésű lisztből készült tésztával is kérheted.
  • Nálunk többek között valódi mozzarellával és parmezánnal, friss rukkolával, eredeti pármai sonkával, gorgonzolával, füstölt lazaccal, friss bazsalikommal, szárított paradicsommal, milánói szalámival készült ételeket kóstolhatsz meg, felfedezve Itália valódi ízeit.
  • Paradicsomszószunk passzírozott és valódi paradicsomból készül, amelyet helyben készítünk és fűszerezünk.
  • Ételeink a legkiválóbb, eredeti alapanyagokból készülnek, kompromisszumok nélkül.
  • Kérésedre a 32 cm-es pizzáinkat +100Ft-ért elkészítjük calzone (töltött) változatban is.
  • Pizzáinkat kérésre a következő alapok egyikével is elkészítjük: fűszeres paradicsomos, fokhagymás-tejfölös, tejfölös-mustáros, krémsajtos.
  • ​Alkoholos termékeinket csak 18 éven felüliek rendelhetik
  • Ingyenes házhozszállítás minden nap 11:00-től 00:00-ig, pénteken és szombaton egészen hajnal 4-ig.
  • Az első rendelések legkorábban 12.00 után érkeznek meg.
  • ​Debrecen területén a házhozszállítás 990 Ft felett díjmentes.
  • Debrecen táblán kívüli kiszállítás esetén 500Ft kiszállítási díjat számítunk fel.
  • Ebes, Ondód, Józsa, Pallag, Sámsonkert és Mikepércs településekre 700 Ft kiszállítási díjat számítunk fel, a minimális ételrendelési érték 2000 Ft.
  • Fizetési módok: készpénz, étkezési jegyek, online bankkártya
  • Kérjük ha nagy címlettel fizetnek, vagy ha evőeszköz igényük van, azt előre jelezzék diszpécserünknek!
  • Áraink az Áfa-t, a szállítás illetve a csomagolás díját is tartalmazzák.
  • Panasz, észrevétel esetén kérjük küldj email-t a panaszkonyv@pizzavespa.hu címre!

 

 

Egy kis történelem...

 

A pizza olasz eredetű étel, ami mára az egész világon elterjedt. Alapja egy kelt tésztából készült vékony lepénykenyér, melyet paradicsom vagy tejföl alapú szósszal borítanak, és erre különféle feltétek kerülnek, (a leggyakoribbak a különféle zöldségek, gomba és felvágottak), a tésztát végül reszelt sajttal szórják meg és sütőben megsütik. Jellegzetes fűszerei közé tartozik az oregánó és a pepperoni.
A neve eredetileg különféle, kelt tészta alapú ételeket jelentett, valószínűleg a picea szóból ered, mely a latin pincere (összegyúrni) szóból származik. Bár Olaszország a szülőhazája, de rengeteg olyan változata alakult ki, melyek más tájak konyhaművészetének jellegzetességeit viselik magukon. A félbehajtott pizza neve calzone.
A pizza első megjelenése a dél-itáliai görög kolóniák (Magna Graecia) idejére tehető, Vergilius Aeneisében említik először. Az i. e. 3. században Marcus Porcius Cato a Róma történetéről írt munkájában említ egy „lapos kelt tésztát, melyet olívaolajjal, fűszerekkel és mézzel édesítenek, és köveken sütnek meg”. Pompeji városában a régészek feltárták a mai modern pizzériák elődjeit. Az ókori Egyiptomban is megjelent, a fáraók születésnapjára gyógynövényekkel ízesített lapos kenyérkéket sütöttek, Hérodotosz görög történetíró leírása szerint ezek a babiloni receptek nagyon hasonlítottak a mai pizza tésztájára.
A középkorban, 997-ben is feltűnt a pizza szó, ami akkoriban egyszerűen lepényt jelentett. A pékek arra használták, hogy kenyérsütés előtt megnézzék, eléggé felhevült-e a kemence. A kenyérsütés befejeztével pedig kihasználták a parázs melegét.
Az ókori római pizzaféleségek még nagy mértékben különböztek a maiaktól. A 19. századig az úgynevezett fehér pizzák készültek. A pizzatésztát tejföllel, vagy zsírral kenték meg, erre az alapra tették a feltéteket.
A paradicsomot ekkor Európában még nem ismerték, ahogy az indiai vízibivalyt sem, amelynek tejéből az igazi mozzarellasajt készül. A paradicsomot eleinte mérgezőnek hitték, és nem használták étkezéshez, a 18. század végére azonban elterjedt, és Nápoly környékén elkezdték ezzel ízesíteni a pizzákat. Az új ételfajta nagy népszerűségre tett szert és helyi nevezetességnek számított.
A modern pizza feltalálását a nápolyi Raffaele Espositónak tulajdonítják, aki az 1780-ban alapított és ma a Pizzeria Brandi néven még mindig működő Pietro… e basta così sütődében dolgozott, és 1789-ben a szavojai I. Umberto király és Margherita di Savoia királyné látogatása alkalmából különleges pizzát készített. A pizza az olasz nemzeti színekben készült: zöld (bazsalikom), fehér (mozzarella) és piros (paradicsom), és készítője a királynéról nevezte el. Ebből alakult ki a mai pizza.
Kb. 1830-ig utcai árusok árulták a pizzát, majd Nápolyban megnyílt az első igazi pizzéria, az Antica Pizzeria, ami még mindig működik, a Via Port'Alba 18. szám alatt.
A 19. században az olasz bevándorlók magukkal vitték a pizza készítés mesterségét Amerikába, ahonnan az 1950-es években indult világhódító útjára.Pizza debrecen. Debrecen pizza.

 

Pizza debrecen. Debrecen pizza. Pizza Vespa, díjtalan pizza házhozszállítás Debrecen egész területén. Pizzát rendelhetsz vezetékes és mobil telefonon illetve weboldalunkon. Rendelés után a pizza házhozszállítása 55-70 percen belül megtörténik, de ha tudunk. Olasz pizza vékony tésztával, gazdag feltéttel. Pizza szeletek nagy választékban. A pizza házhozszállítása Debrecen egész területén 990 ft-os rendelés felett díjtalan. Hetente 2 alkalommal hosszított nyitva tartással várjuk Debrecenben a pizza szerelmeseit. Pénteken és szombaton hajnalig válogathatsz pizza ajánlatunkból. Pizza kiszállítás péntek és szombat éjjel hajnal 03:30-ig!